Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، لهجه و گویش‌ها به عنوان میراث فرهنگی گذشتگان سینه به سینه، دست به دست و زبان به زبان باید بچرخد و از خطر فراموشی بگریزد. ایران پهناور اسلامی با سابقه تمدن و فرهنگ بالا متشکل از اقوام و نژاد‌های مختلف، زبان، لهجه و گویش‌های متفاوت میباشد که باید در حفظ، حراست و پویا نمایی آن لحظه‌ای درنگ نکرد و تا پای جان کوشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز ۲۱ فوریه برابر با دوم اسفند ماه ایرانیان، از طرف یونسکو به عنوان روز جهانی زبان مادری نامگذاری شده‌است و به همین مناسبت هفتم اسفندماه ۹۷ اولین همایش گویش محلی منطقه کوهپایه و مناطق شرق اصفهان در شهر کوهپایه با همکاری اداره آموزش و پرورش، شهرداری و شورای اسلامی شهر کوهپایه برگزار خواهد شد.

رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه کوهپایه گفت:درسال‌های اخیر، عواملی موجب به حاشیه رانده شدن زبان‌های محلی شده است و اگر فکر اساسی و هدفمند در پویانمایی آن شکل نگیرد رو به کم رنگ شدن، منسوخی و یا در معرض تهدید و خطر از بین رفتن قرار خواهد گرفت.

سعیدصدری با اشاره به وجود گویش‌ها و لهجه‌های ریشه داری در سطح شرق اصفهان گفت:از بین رفتن این مهم به مرور زمان باعث از میان رفتن یک تاریخ، فرهنگ یک قوم و یک ملت، شعر، داستان، ضرب المثل و خاطرات مربوط به آن خواهد شد.

صدری گفت:خطر مرگ گویش ها، بیخ گوش ماست و هر روز ناظر به خاموشی گراییدن گویش و لهجه‌ها محلی هستیم، توجه به ثبات و پویا نمایی، حفظ و احیای زبان‌ها و گویش‌های محلی در اولویت جایگاه زبان شناسی قرار دارد.

صدری مایع اصلی این همایش را با وجود دعوت از اساتید کوشا با مدارک چشم نواز علمی در بحث زبان، علمی خواند و تجلیل از خدمات ۶۰ ساله استاد محمد حسن رجائی زفره که بیش از ۱۰۰ مقاله در این خصوص ارائه داده و در تدوین لغت نامه دهخدا همکاری داشته است از برنامه‌های مهم برگزاری این همایش خواند.

وی گفت:در این همایش سعی بر آن شده است تا نگاهی تخصصی و جامع‌تر به تمامی گویش‌های رایج در سطح شرق اصفهان از قبیل، گویش محلی سجزی، کوهپایه، هرند، قهی، تودشک، زفره، انارک، اژیه و نائین داشته باشیم و با اجرای موسیقی محلی با گویش محلی تودشک، پیوند گویش و لهجه‌ها را با موسیقی سنتی محکم‌تر از قبل نماییم.

همایش گویش محلی منطقه کوهپایه و مناطق شرق اصفهان ۷ اسفندماه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور اصفهان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/م

همایش گویش محلی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۷۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد بازدید کرد.

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازدید از دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد، اظهار کرد: باید اعتراف کنم حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری قبل و بعد از انقلاب اسلامی فرمود‌ه‌اند در این نمایشگاه ظهور و بروز یافته است و این حرکت در مسیر این تمدن را امروز مشاهده می‌کنیم.

وی ادامه داد: این عزیزان در نوجوانی در حوزه‌های مختلف محیط زیست، دارو‌های گیاهی، علوم پایه و مهندسی پزشکی دستاورد‌های فناورانه خود را به نمایش گذاشته‌اند که مسرت‌بخش و امیدآفرین است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر حمایت از دستاورد‌های پژوهشی دانش آموزان سمپادی بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر دستگاه‌ها باید تلاش کنند که از این دستاورد‌ها حمایت شود تا این نسل خوش‌فکر انگیزه بیش از پیش پیدا کند.

خسروپناه گفت: مباحث علمی و دانشی یک بخش است، بخش دیگر بینش است، دانش و بینش، علم و ایمان دو بال هستند باید دانش و بینش ارتباط داشته باشند تا اگر شبهاتی داشته باشند برطرف و استعداد‌های علمی شکوفاتر شود، باید از معلمان و مدیرانی که باعث شکوفا شدن این استعداد‌ها شده‌اند، سپاسگزاری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • اعتلای فرهنگ جامعه از مسیر تعلیم و تربیت معلمان می‌گذرد