Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@16:10:31 GMT

اصفهان از پربارترین مراکز گویشی و لهجه‌های ایرانی است

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۷۶۲۵

اصفهان از پربارترین مراکز گویشی و لهجه‌های ایرانی است

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: اصفهان از پربارترین مراکز گویشی و لهجه‌های ایرانی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مسعود پورریاحی عصر امروز _شنبه هفدهم اردیبهشت‌ماه_ در برنامه «نگاهی به گویش‌های استان اصفهان»، اظهار کرد: این نخستین بار است که شهرداری به مسائل فرهنگی شهروندان رسیدگی می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل در شهرداری اصفهان گفت: بین زبان و گویش ارتباط عمیقی وجود دارد، بنابراین بررسی گویش‌ها همان بررسی فرهنگ‌های مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با بیان اینکه اصفهان یکی از پربارترین مناطق و مراکز گویشی، زبان‌ها و لهجه‌های ایرانی است، افزود: تاکنون چهار جلد کتاب درباره گویش‌های رایج در استان اصفهان منتشر شده و دو کتاب دیگر نیز در روند اداری و گذراندن مسیر طولانی برای چاپ در سازمان میراث فرهنگی مانده است که امیدوارم مرکز اصفهان شناسی بتواند این قفل را بشکند و آن دو جلد دیگر به چاپ برسد.

پورریاحی با بیان اینکه تحقیقات پیرامون گویش در اردستان، اصفهان، فریدن، فریدونشهر، سمیرم و شهرضا انجام شده است، خاطرنشان کرد: اطلاعات چهار شهرستان لنجان، نائین، نطنز و نجف آباد در استان اصفهان نیز کامل شده، اما هنوز نتایج آن در دسترس مردم قرار نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه بین زبان و گویش از نظر فرهنگی تفاوتی وجود ندارد، یادآور شد: رابطه مستحکمی بین زبان و فرهنگ وجود دارد و باید گویش‌ها را قدر بدانیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به کتاب نخست در خصوص بررسی گویش در اردستان گفت: ۱۶۵ آبادی در اردستان بررسی و دقیقاً ۱۶۵ گویش احصا شد.

وی دومین کتاب را پیرامون بررسی گویش‌ها در شهرستان اصفهان عنوان کرد و ادامه داد: ۴۶۷ آبادی در شهرستان اصفهان مورد بررسی قرار گرفت و ۴۴۰ گویش به دست آمد.

پورریاحی با بیان اینکه در سومین کتاب شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شهرضا و فریدن مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در ۴۰۹ آبادی تحقیقات انجام شد و ۲۷۳ گویش را مورد شناسایی قرار دادیم.

وی با اشاره به اینکه در کتاب چهارم شهرستان‌های فریدونشهر، فلاورجان، کاشان و گلپایگان را با بررسی ۵۲۸ آبادی مورد بررسی قرار دادیم، اظهار کرد: ۳۲۹ گویش در این مناطق ثبت شد و در مجموع این تحقیق ۱۵۶۹ آبادی بررسی و ۱۲۰۷ گویش احصا شد. در این راستا گویش‌هایی همچون فارسی، گرجی، ترکی، قربتی، نایینی، آرانی، کردی بادینی، راجی، قهرودی وغیره را شناسایی کردیم.

زبان شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بعضی از گویش‌ها از نام آبادی‌ها گرفته شده مثل نائینی، بیدگلی و آرانی، گفت: بعضی از این نامگذاری‌ها نیز بر اساس فارسی میانه یا نوعی از گویش غربی است.

وی با بیان اینکه در فریدونشهر منطقه وسیعی داریم که به گویش گرجی صحبت می‌کنند، گفت: در گذشته گرجی‌هایی به اصفهان آمدند و در منطقه فریدونشهر ساکن شدند.

پورریاحی با اشاره به گویش قربتی که گویش کولی های ایرانی است، افزود: کولی ها افرادی بودند که به دعوت حاکمان وقت از مناطق رومانی به ایران آمدند و این گویش در اصفهان ماندگار شد.

وی تاکید کرد: آبادی‌های چهار، سه و دو گویشی نیز در تحقیق انجام شده در شهرستان‌های ذکر شده شناسایی شد.

کد خبر 573435

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عضو هیئت علمی دانشگاه شهر گویش کلانشهر عضو هیئت علمی دانشگاه تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گویش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۷۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب

به گزارش خرگزاری علم و فناوری آنا، میرحسن خواجوی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اعلام خبر حضور این مرکز پژوهشی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: در آستانه ابلاغ برنامه هفتم توسعه و همچنین با توجه به روح قالب تولیدات پژوهشی و علمی این مجموعه علمی، غرفه مرکز با شعار «توسعه خواندنی است» در نمایشگاه کتاب تهران حاضر شده است.

وی ادامه داد: نشر این مرکز امسال با کتاب‌های متنوع و جذابی با موضوعات متنوع و کاربردی، میزبان علاقه‌مندان به حوزه توسعه و پیشرفت ایران اسلامی است.

خواجوی افزود: برگزاری نشست‌های متنوع و جلسات نقد و بررسی کتاب‌های نشر مرکز از دیگر فعالیت‌های جانبی غرفه مرکز در نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود. که از میان می توان به برگزاری برنامه‌های همچون نشست علمی تخصصی با عنوان «کتاب و امید اجتماعی»، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب راهنمای شفافیت مالی، رونمایی و نقد و بررسی تالیف کتاب راه ناهموار توسعه، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب تاریخ توسعه و... اشاره کرد.

وی در خاتمه ضمن اشاره به دستاوردها و پروژه‌های متنوع پژوهشی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در غرفه مرکز در سالن اصلی، بخش ناشران عمومی با داستان و تاریخچه توسعه ایران از نزدیک آشنا شوند و همچنین پژوهشگران و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز می‌توانند به عنوان پژوهشگران مدعو در طرح‌های پژوهشی مرکز مشارکت نمایند.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلی تهران دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰ از بازدید کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • دستبند پلیس بر دستان قاتلان جوان ۲۳ ساله‌ حاجی آبادی
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • الساندرو دل پیرو و شوخی با لهجه جیمی کرگر / زیرنویس فارسی
  • اولین خرید فصل جدید استقلال مشخص شد؛ فوق ستاره‌ای با لهجه اسپانیایی